Інопланетяни і бог: чи переживуть земні релігії відкриття інопланетного розуму?

Відео: Чому Люди вірять У Бога, Інопланетян, Привидів і Прикмети?

інопланетяни і Богприписування походження життяПоходження життя: гіпотези на будь-який смакПоходження життя: гіпотези на будь-який смак божественному втручанню, чуду - не тільки прокляття для вчених, але теологічно спірне твердження. Вираз «Бог прогалин» було придумано, щоб висміяти уявлення про те, ніби божественне втручання може пояснити будь-які прогалини в знаннях. Але справа в тому, що наука стрімко розвивається, в ній залишається все менше прогалин і темних місць, виникає якесь протистояння, учасниками якого стають інопланетяниІнопланетяни: як ми їх собі уявляємоІнопланетяни: як ми їх собі уявляємо і Бог, і Бога поступово витісняють з історії природи.

Кожен вірить у що хоче

Теологи давно визнали, що їх битва приречена на поразку, якщо вони спробують сперечатися з наукою на її території, тобто вплутувати Бога в фізичні процеси.

Відео: У пошуках позаземного розуму. Чи є життя в космосі і Всесвіту? Інопланетяни, НЛО

Не варто приводити зародження життя як доказ існування БогаІснування Бога: філософські доказиІснування Бога: філософські докази - ця тактика негайно потерпить крах, якщо одного разу вдасться створити життя в пробірці. І думка про те, що Бог діє хаотично, час від часу тасуючи атоми в прагненні подолати сили природи, не дуже-то приємно для «великого архітектора». Таким чином, якщо мова йде про виникнення життя, богослови вибирають не між природою і божественним втручанням, а між чистою випадковістю і закономірністю.


Атеїсти, як правило, роблять вибір на користь першого, а віруючі - на користь другого-але поділ на віруючих і невіруючий носить лише загальний, а аж ніяк не абсолютний характер. Можна бути атеїстом і вважати, що життя спочатку «запрограмована» в природу всесвіту. І можна бути віруючим і припускати, що Бог створив тільки одну планету, на якій існує життя, за допомогою або без допомоги чудес.

Хоча відкриття мікроорганізмів на Марсі або в будь-якому іншому куточку Всесвіту послужило б приводом для ще більш жвавою богословської дискусії, по-справжньому складні питання виникають у зв`язку з можливістю існування позаземних істот, що володіють розумом і передовими і технологіями. Більшість вчених не думають, що такі істоти існують, але протягом сорока років спеціально створена група астрономів обнишпорює космос за допомогою радіотелескопів, посилаючи «сигнал готовності до контакту», в надії отримати повідомлення від цивілізації, яка існує в іншій точці галактики.


Відео: ИНОПЛАНЕТЯНЕ - ЦЕ занепалого ангела у ЧОЛІ з сатаною

Наука відвойовує позиції у церкви

Оскільки наша Сонячна система відносно молода в порівнянні із Всесвітом, будь-яка інопланетна цивілізація, яку можуть виявити дослідники SETI, ймовірно, набагато старше і набагато більш розвинена, ніж наша. Можливо, інопланетяни досягли рівня нашої науки і техніки мільйони або навіть мільярди років тому. Але навіть можливість існування таких високорозвинених позаземних цивілізацій ставить перед релігією нові незручні питання.

Відео: Чи є прибульці в Корані? - Шейх Мухаммад Ясір Аль Ханафі

Основні світові релігії виникли в донаучной епоху, коли була поширена думка, що Земля знаходиться в центрі ВсесвітуЦентр Всесвіту: спроби знайти чорну кішку в темній кімнатіЦентр Всесвіту: спроби знайти чорну кішку в темній кімнаті і що людина є вінцем творіння. Але наукові відкриття за останні 500 років поступово принизили наш статус як вінця творіння. Спочатку Коперник довів, що Земля - лише одна з декількох планет, що обертаються навколо Сонця. Потім сама сонячна система була зведена до передмістя Галактики, а Сонце, якому колись поклонялися цілі цивілізації, виявилося всього-на-всього карликом серед мільярдів інших. Теорія еволюції припустила, що людина - лише одна з не самих значних гілок на розгалуженому дереві еволюції. Ця схема триває і в двадцятому столітті - тепер під загрозою опинилося перевагу нашого хваленого інтелекту. Сучасні комп`ютери набагато розумніші за нас.

В даний час генна інженерія викликала до життя привид «запрограмованих дітей» з суперінтеллектом, які залишать нас далеко позаду. І ми повинні розглядати можливість того, що, з точки зору астробіології, «діти Божі» можуть бути просто галактичних ізгоями і аутсайдерами.

Теологи звикли зустрічати такі новини зі стоїцизмом. Протягом вікової історії християнська церква, наприклад, не раз була змушена брати до уваги нові наукові факти, які не вписуються в існуючу доктрину, і відповідним чином її змінювати. Але ці зміни, поступки, як правило, робилися неохоче і з великим запізненням. Наприклад, Папа Римський лише недавно визнав, що теорія еволюції Дарвіна більше, ніж просто теорія.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

» » Інопланетяни і бог: чи переживуть земні релігії відкриття інопланетного розуму?