Статуя христа-спасителя

Статуя Христа-Спасителя

Найбільша з статуй - статуя Христа Спасителя широко відома в усьому світі. Уже більше восьми десятків років з висоти гори Корковаду кам`яний Христос оберігає і благословляє прекрасне місто Ріо-де-Жанейро. Схиливши голову, Ісус немов милується чудовим витвором Отця свого. Самі бразильці з властивим їм почуттям гумору стверджують, що витративши шість днів на створення світу, на сьомий Бог створив Ріо-де-Жанейро.


Можливо, тому місто відрізняється такою дивовижною красою, а жителі його мають настільки веселим і безтурботним вдачею. Статуя Христа з`явилася в Бразилії в першій половині XX століття і з тих пір не припиняється багатомільйонний потік туристів, які мріють на власні очі побачити це грандіозне твір мистецтва. Природним постаментом для статуї служить гора Корковаду, з висоти якої відкривається абсолютно неймовірний вид на розкинувся біля підніжжя місто, обрамлений прекрасними піщаними пляжами і омивається найчистішими водами Атлантичного океану.

Піднятися на вершину гори можна за допомогою мініатюрних електричних поїздів. Однак від кінцевої точки залізниці до підніжжя статуї веде звивиста дорога, пройти по якій можна, подолавши на своєму шляху більше двохсот кам`яних ступенів. Ідея створення статуї виникла напередодні столітнього ювілею незалежності Бразилії. Для здійснення цього грандіозного проекту було зібрано понад двох з половиною мільйонів бразильських рейсів. У зборі коштів брали участь компанії і приватні особи. Солідну суму пожертвувала церква, з натхненням поставившись до проекту.


З огляду на грандіозні розміри статуї, технічні можливості бразильських майстрів на той момент не дозволили їм створити монумент на батьківщині. Тому статуя була виготовлена у Франції, а потім частинами привезена і змонтована в Бразилії. Розміри статуї вражають своїм розмахом. Висота кам`яного Ісуса досягає 38 метрів, а розмах рук, розкинутих в знаменитому благословляющем жесті, дорівнює 28 метрам. Вага споруди перевищує тисяча сто тонн. Статуя виготовлена в основному з природного гірського матеріалу талькохлорита в комбінації з залізобетоном. Для створення цього незвичайного монумента знадобилося більше десяти років.

Завдяки розведеним в сторони рук, статуя Христа здалеку нагадує хрест. Жителі Ріо-де-Жанейро вірять в те, що Ісус оберігає їх чудове місто. Але і самі бразильці у відповідь оберігають свого Христа. Під час гроз велична статуя нерідко стає мішенню для блискавок. Іноді, потрапляння електричних розрядів завдає їй відчутної шкоди. Так, в 2013 році, через удар блискавки постраждали пальці правої руки Ісуса. Для потреб реставрації статуї церква спеціально зберігає запаси будівельного матеріалу. Ще одна неприємність трапилася в 2010 році, коли статуя стала жертвою вандалів, які зуміли нанести на голову Христа написи, зроблені чорною фарбою. Всі сліди наруги були відразу ж вилучені.

Статуя Христа Спасителя [відео]



Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

» » Статуя христа-спасителя