Трохи цікавих фактів про хрещення

Відео: Хрещення Русі правда і вигадка



Трохи цікавих фактів про хрещення


Свято Хрещення теж відноситься до числа дванадесятих, тобто головних православних свят, і він в Россі відзначається 19 січня.
Як розповідається в церковних книгах, це свято присвячений дуже важливій події в житті Ісуса Христа. Ця подія пов`язана з ще одним християнським святим, який відомий як Іоанн Предтеча, або Іоанн Хреститель.
Ще раніше Христа у бездітних Єлизавети і Захарії народився хлопчик, якого назвали Іоанн. За церковним переданням, він народився неспроста, а повинен був виконати в цьому житті дуже важливу задачу - підготувати народ до приходу Спасителя, стати його предтечею.

Ще зовсім молодим Іоанн пішов жити в пустелю. Він одягався в одяг зі звіриних шкур, харчувався тільки медом диких бджіл і корінням рослин. Так він готувався до свого служіння. Про нього дізналися навколишні мешканці та стали приходити подивитися на нього і послухати його слова. Він говорив: «Покайтеся в гріхах своїх - наблизилось Царство небесне, готуйтеся взяти Спасителя. Він йде за мною. Хрестити в знак покаяння, я хрещу вас водою, а він буде хрестити Духом Святим ».
Багато хто вірив Іоанну, каялися і хрестилися в річці Йордан. З тих пір Іоанна стали називати Хрестителем, а Предтечею його звуть тому, що він готував людей до приходу Ісуса Христа, з`явився раніше його.
Христос теж почув про Івана і прийшов до нього в пустелю. Коли ж Іван побачив Христа, він відразу його впізнав і сказав про це людям, які в цей час були поруч з ними. Христос послухав Іоанна і попросив, щоб той хрестив і його теж. Іоанн довго відмовлявся і говорив Христу, що це він сам повинен хреститися у нього. Але Христос наполягав, і врешті-решт Іоанн хрестив і його теж.

Як пишеться в Святому Письмі, коли Іоанн хрестив Ісуса Христа у водах ріки Йордан, відкрилося небо, і звідти зійшов на Христа Святий Дух у вигляді голуба, а з неба почувся голос Бога, який назвав Христа своїм сином.
Таким чином, за Святим Письмом, Хрещення вперше показало світу Святу Трійцю: Бог-Отець сказав з неба про свого сина - Ісуса Христа, а Дух Святий з`явився всім у вигляді голуба. Тому свято Хрещення називається ще Днем Богоявлення.
В цей день в церквах освячують воду і приносять її додому. Цю «святу», або «Богоявленськую», воду п`ють самі, нею кроплять житла, священик освячує нею ікони та інші предмети.
Свято Хрещення збігається в Росії з закінченням святок, тому він часто супроводжується зовсім не церковними обрядами. У цей день можна зустріти ряджених, а в хрещенські вечора прийнято гадати про те, що кожного з нас чекає в
майбутньому.

джерело


САМІ ЦІКАВІ ФАКТИ


Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

» » Трохи цікавих фактів про хрещення