Який ваш бог?


Який ваш Бог? - Статті

Відео: Ісус говорить ваш бог диявол The Gospel Of John



Дозвольте поставити вам одне питання - Який ваш Бог? Подумайте і визначте для себе - в якого Бога ви вірите - хорошого або поганого? Бога, який вас любить або Бога, який вас карає?

C дитинства нас вчать вірити в Бога. Нам кажуть, що Бог - це добре, що це найбільша сила в усьому світі, що він все бачить і все знає. Ми звикли молитися перед іконами, на яких зображені святі в образі людини. Ми часто уявляємо собі Бога в образі людини. І багато хто переконаний, що Господь наділений якостями людини. Іноді ми боїмося зробити щось погане, боячись бути покараними. Коли з нами трапляються неприємності, ми дивимося в небо і говоримо «Господи, за що мені все це?». Багато людей підкоряються своїм невдачам і вважають, що це Бог послав їм такі випробування. І часто буває незрозуміло, чому ж у вашого друга-грішника щаслива безхмарне життя і чому він досі не покараний за свої гріхи?

Звичайній людині важко повірити в те, що Бог - це енергія. Вона створила весь Всесвіт, кожну клітинку вашого тіла (яке теж, між іншим, є більш щільною формою енергії), вона піклується про вас кожну секунду вашого життя, змушуючи працювати всі органи вашого спочатку бездоганного тіла. Нам складно уявити Бога у вигляді енергії, тому що ми не віримо в те, що не можна побачити. Але невже ви справді вірите, що Бог - це дідок, який сидить на хмарці з блокнотиком і записує ваші гріхи і досягнення, щоб після смерті вирішити, куди вас відправляти - в рай чи в пекло?

Для мене Бог - це найсвітліша сила на Землі. Це бездоганна Любов. Це той, хто подарував мені життя. Це сила, яка вберігає мене від небезпеки, піклується про мене і допомагає в складні хвилини життя. А невдачі? Це всього лише результат мого мислення. І Бог тут абсолютно ні при чому.

Мені дуже подобається, як пише про Бога один з моїх улюблених письменників Володимир Лермонтов:

«Я людина відчайдушний, тотальний, всьому віддаюся з душею і самозреченням. Одного разу я повірив в те, що щастя можна знайти в одній з провідних світових релігій.
Ця релігія вважала страждання, злидні, тобто відмова від усього мирського, від матеріальних цінностей, сексу, благ, успіху. Довго я йшов цим шляхом, поки не довів себе до відчаю. Одного разу я не витримав і обурився,, звертаючись до бога, якому поклонявся і служив. Якщо діалог можна висловити словами, то він виглядав приблизно так:

-Господи, чому ж я служив тобі, молився, намагався виконувати твої заповіді, а дійшов до таких злиднів і розрухи?

-Ти хочеш мене звинуватити в тому, що опустився до такого стану? Але ж я тут ні при чому.

-Як це ні до чого? Ти ж бог, ти повинен був допомогти мені і не допустити мене до такого убогого стану.

- Знаєш що, приятель, я і так робив все, щоб тобі допомогти, але ти не хотів приймати від мене допомоги. Невже ти думав, що з неба як дощ посиплються гроші та інші блага?

-Але ж твої заповіді говорять: молися, а все інше додасться.

-Заповіді придумали люди. Вони встановили правила спілкування зі мною - я лише приймаю і виконую ці правила.

-Виходить, якщо поміняти правила, то ти будеш їм слідувати?

-Звичайно!

-Невже все так просто?

-Ну да, тільки люди ускладнили все до такої міри, що втратили початковий сенс, перестали розуміти, навіщо вони все це робили.

-Чому ж ти раніше мені цього не сказав?

-Тому що ти не питав.

-Але ж можна було натякнути?

-Згадай, скільки разів тобі пропонували хорошу роботу.

-Так, це було не раз.

-Але ж цих людей, протягують руку допомоги, посилав тобі я. Що ти їм відповідав?

-Відмовлявся.

-Згадай, скільки разів до тебе самим неймовірним чином «приходили гроші»?

-І це було. До речі, дякую.

-Як же я міг сказати тобі що-небудь, коли ти зачиняв переді мною двері?

-Який же ти насправді?

-Я такий, яким ти мене хочеш бачити.

-Ти хочеш сказати, що я тебе створюю?

-В якійсь мірі так. Я приймаю ту форму і зміст, які ти вибираєш, і, як ви говорите, граю «за правилами», які ти встановлюєш.

- Невже?

-Саме так. Наприклад, ти створюєш бога злиднів та знегод - будь ласка, я з тобою - бог злиднів і принижень. Ти створюєш бога радості і сміху - і тут, будь ласка, я приймаю форму радості і сміху.

(З книги Володимира Лермонтова «Здрастуй, Щастя!»).

Повірте в те, що Бог вас любить. Дозвольте йому простягнути вам руку допомоги. Живіть з відчуттям того, що є сила, яка постійно про вас піклується і вас оберігає.

Відео: - Ваш Бог злий? ... Якщо ні, то чому жахи творяться? (С)





Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Увага, тільки СЬОГОДНІ!