10 Помилок про буддизм

омани про буддизм

Буддизм надзвичайно швидко розширюється, а чисельність його прихильників становить близько одного мільярда. Навіть незважаючи на те, що буддизм досить популярний, багато хто на Заході, де буддизм практикується досить рідко, мають неправильне уявлення про нього. Багато людей не тільки мають абсолютно невірне розуміння буддизму, але деякі навіть намагаються практикувати його без належного керівництва і роблять це в корені неправильно.

Ви повинні були помітити, що в цьому введенні я не тлумачу буддизм як релігію або філософію, і причина цього буде пояснена нижче. Можливо, вас зацікавить стаття 10 спірних християнських реліквій.

10. Релігія

релігія буддизм
Помилка: буддизм як релігія

Положення буддизму в якості релігії є одним з найбільш поширених помилок. Причина цієї помилки полягає в тому, що відповідь на ваше запитання про статус буддизму залежить від того, кого ви питаєте, і від його уявлення про те, що таке релігія.

Буддизм не вимагає віри в бога, не вимагає відмовитися від своєї релігії. Ці речі могли б суперечити будь-якому аргументу про те, що буддизм - це релігія. Тим не менш, деякі з прихильників буддизму розцінюють його як релігію, і вони не оцінять те, що ви скажете їм, ніби їх віра всього лише «філософія».

9. Пацифізм

пістолет стріляє квіткою замість кулі
Помилка: все буддисти є пацифістами.

Якщо буддисти сповідують заперечення насильства, то це не означає, що це ідея пацифізму, у чому багато хто з нас упевнені. Наприклад, Далай-ламу якось запитали про вбивство Усами бен Ладена, і він висловив симпатію ідеї прийняття контрзаходів. І навіть сам Будда не навчав політиці чи культурі, але вчив мислити вільно і незалежно.

У той час як всі буддисти дотримуються практики ненасильства, не всі вони є пацифістами. Це оману зміцнюється, завдяки фільмам, в яких майстри старих східних бойових мистецтв завжди уникали насильства. Однак, пам`ятайте: якщо потреба в боротьбі була незаперечна, вони билися.

8. Медитація

буддійські ченці медитують
Помилка: все буддисти медитують.

У багатьох людей при слові «буддист»Виникає асоціація з людиною, який медитує, сидячи в позі лотоса, і, можливо, вимовляє мантру або щось схоже на іншій мові. Однак, правда полягає в тому, що всього лише невелика частина буддистів регулярно медитує.


Це стосується і деяких монахам. Дивно - було встановлено, що серед релігійних груп Америки буддисти медитують менше, ніж будь-хто інший. Дослідження також показало, що більше половини опитаних буддистів воліють медитувати не більш, ніж один раз за певний час.

7. Далай-лама

Далай Лама
Помилка: Далай-лама - буддистська версія Папи.

Великий відсоток людей при роздумах про релігійних лідерів вважає, що Далай-лама - буддистська версія Папи. Справа в тому, що насправді це неправда. Далай-лама - глава всього невеликої частини тибетського буддизму під назвою Гелуг. Всі інші школи тибетського буддизму, точно так же, як і інші форми буддизму, не вважають його офіційним лідером.

6. Будда

статуя будди
Помилка: Популярна статуя Будди у вигляді товстого лисого чоловіка - реальна зовнішність Сиддхартхи Гаутами.

Коли багато людей чують про Будді, вони відразу уявляють товстого хлопця з животом напоказ, який зазвичай сидить в позі лотоса і виглядає дійсно забавно. Як би там не було, це не Будда, або, по крайней мере, не справжній Будда, чиє ім`я - Сіддхартха Гаутама.


Деякі люди думають, що «сміється Будда»Був прототипом мандрівного ченця, який, можливо, міг бути втіленням Будди Майтреи. Доказів того, що справжній Будда був товстим, немає. Швидше за все, він навпаки був худим.

5. Язичництво

буддизм-язчество
Помилка: прихильники буддизму - язичники.

Деякі люди вірять, що буддизм - це язичництво, але це абсолютно невірно. Правда в тому, що навіть з робіт Далай-лами видно, що деякі аспекти буддизму, які на Заході можуть бути сприйняті як релігійні, не надто важливі. Далай-лама зазначив, що релігія може бути «тим, без чого ми можемо обійтися».

4. Страждання

самоспалення
Помилка: буддисти насолоджуються стражданнями.

Багато людей вважають, що буддисти насолоджуються стражданнями або ставляться до них як до частини релігійної практики. Насправді, буддисти прагнуть зрозуміти суть страждань, щоб припинити їх остаточно, прагнуть зрозуміти їх мінливість і усвідомити, що життя - це низка болю.

Як би там не було, добре навчений буддист при неможливості уникнути страждання сприйме їх оптимістично і в кінцевому підсумку навчиться перевершувати їх повністю. Це одна з найважливіших складових шляху буддиста.

3. Дієта

Ліза Сімпсон
Помилка: буддисти є вегетаріанцями.

Деякі люди ознайомлені з заповідями буддизму, такими як, наприклад, не вбивати, і припускають, що все буддисти - вегетаріанці. Деякі буддисти дійсно практикують вегетаріанство, але роблять це тільки за своїм вибором, заснованому на розумінні заповідей.

Будда ніколи не був проти вживання м`яса в їжу і відкидав аргументи на користь вегетаріанства. У буддійських навчаннях немає нічого такого, що говорило б, що вживання м`яса розцінюється як вбивство.

2. Реінкарнація

Реінкарнація
Помилка: все буддисти вірять в реінкарнацію.

Велика кількість людей передбачає, що всі буддисти вірять в реінкарнацію, але, як ви вже здогадалися, це не зовсім так. Ідея реінкарнації, як та, що на Заході, містить в собі мало спільного з ідеєю, яка сповідується в буддизмі. Повинно бути очевидно, що ідея того, що хтось помре, а потім відродиться у вигляді тварини або іншої людини, підтримується в буддизмі далеко не скрізь.

1. Сіддхартха Гаутама

Сіддхартха Гаутама
Помилка: Сіддхартха Гаутама, відомий також як Будда, це божество.

Багато людей переконані в тому, що Сіддхартха Гаутама, також відомий як справжній Будда, є божеством для буддистів. Проте, в буддизмі не існує ніякого божества. Насправді, сам Будда Гаутама не вважав себе богом, він також не вважав важливими питання про походження всього сущого.

По суті, в буддизмі немає ніякого бога, однак ви можете вибрати віру в бога і все одно залишатися буддистом. Ще один цікавий факт: Слово «Будда»Означає«прокинувся». Будда був просвітленим людиною, але ніколи не стверджував, що він є чимось більшим.

Рекомендуємо подивитися:

Цікаве відео про буддизм від каналу National Geografic. Тільки достовірні факти. Спілкування з реальними буддійськими ченцями, які як не можна краще познайомлять з буддизмом.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

» » 10 Помилок про буддизм