Тайатам

Відео: ІГІЛ Від панцер до Тойота

Тайатам - свято, картинка чорно-біла

У північних районах індійського штату Керала кожен бажаючий можетвременно перетворитися в бога. Так що до бажання стати богом тут поставляться довольноспокойно, бо будь-який житель навіть самого маленького селища може стати їм у певному період - з листопада по червень місяць, коли проходять урочистостіТайатам.

Слово "тайатам" означає "танець бога". Той, хто наважиться ісполнітьбожественний танець, називається "калакаран" (або "Тейа-каран") - "людина, що приймає облич бога". Для незаможного, бідного чоловіка прийняти облич бога-справа прибуткова. Йому за виконання танцю платять гроші. Та й ставлення до бідняка вчасно уявлень тайатама різко змінюється, воно відповідає тій ролі, яку онісполняет.

Але стати богом не просто, перевтілення в божество - тривалий ідовольно складний процес. "Бог" повинен знати священні тексти, під музикальноечтеніе яких і виконується танець. Він зобов`язаний добре вивчити всі рухи етоготанца, обзавестися відповідним костюмом. А щоб і справді походити наміфіческое божество, йому необхідно особливим чином розфарбувати обличчя.

Відео: 2007 Тойота Камрі 2.4. Огляд (інтер`єр, екстер`єр)


Власне, свято і починається з нанесення візерунків на обличчя і тіло, атакож з виготовлення костюма, причому відбувається все це на очах у зрітелей.Будущій "бог" лягає на землю, і досвідчений художник, розвівши фарби, начінаеткісточкой наносити на його тіло візерунки. Публіка годинами спостерігає, як еёодносельчанін, бідний і убогий, перетворюється у всемогутнє божество.


Коли костюм готовий, новоспечений "бог" вмощується навпроти алтаря.Сначала у нього ледве помітно починають тремтіти ноги, і поступово тремтіння охвативаетвсё тіло. Раптом в його руках опиняється дзеркало. Це дуже важливий момент. Рітммузикі, що супроводжує танець, стає більш швидким і виразним. Разом з ним ікалакаран починає тремтіти, як в лихоманці. Він шепоче священні мантри, витягнувши ізскладок свого костюма заздалегідь приготовлений квітка. Після цього підносить дзеркалок особі. Один лише погляд в дзеркало - і обличчя його спотворюється до неузнаваемості.Счітается, що в дзеркальному відображенні танцюрист бачить вже не самого себе, а божество, яке він представляє.

Раптово дзеркало відкидається в сторону, і калакаран різко вскаківает.Начінается танець, в якому відчувається і сила, і спритність, і загадковість - словом, все те, чим проявляють себе таємничі і могутні боги. Поки він танцює, натерріторію храму в`їжджають рукотворні божества, сидячи налеопардаабо диких кабанів, - місцеві умільці вирізають їх з дерева і ставлять на колеса.Деревянние скульптури залишаються в межах храмової огорожі на всю ніч, щоб душібогов могли покататися на них.

В останній сцені вистави глави різних каст зобов`язані підійти кбожеству і відповісти на його питання: "Молився ти мені?", "Приносив ти в моючесть жертви?", "Виконував ти обов`язки, які я вимагав від тебе?".

Як правило, всі відповідають ствердно. І задовольнившись полученниміответамі, божество благословляє односельчан і дає їм поради, як жити в світі междусобой та злагоді з богами. Свято закінчується, калакаран знімає свій костюм ісмивает з себе фарбу. Але божество знову "воскресає", коли появляетсянеобходімость у вирішенні спорів, лікуванні хвороб і народження дітей.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

» » Тайатам