Могила, в якій були виявлені цвяхи з розп`яття ісуса, виявилася справжньою (3 фото)

Відео: кування цвяхи

Гвоздь з розп`яття Ісуса, який був захований в могилі Каяфи Гвоздь з розп`яття Ісуса, який був захований в могилі Каяфи
Оссуарій - похоронний ящик первосвященика Каяфи, який санкціонував страту Сина Божого, дійсно знайдений під Єрусалимом
Могила, в якій були виявлені цвяхи з розп`яття Ісуса, виявилася справжньою (3 фото)

Знайдено цвяхи, якими був прибитий до хреста Ісус Христос - так називався матеріал, в якому ще в квітні нинішнього року я розповів про сенсацію, створеної журналістом і режисером-кінодокументалістом Симхи Якубович (Simcha Jacobovici). Той стверджував, що виявив ті самі цвяхи. Один знаходився в оссуарії - похоронному ящику, на якому читалася вигравірувана напис "Йосип бар Каяфа". І в якому, крім інших, перебували останки 60-річного чоловіка. Інший цвях лежав в могилі поруч з ящиком.
Могила, в якій були виявлені цвяхи з розп`яття Ісуса, виявилася справжньою (3 фото)

Оссуарій Каяфи, справжність якого підтвердила експертиза

Дуже багато свідчило про те, що в ящику зберігаються кістки того самого Каяфи - грізного первосвященика, який санкціонував страту Ісуса Христа, і останки членів його сім`ї.


За логікою ж Симхи, раз в могилі були заховані ще і цвяхи, значить сім`я Каяфи і він сам надавали їм дуже важливе значення. Тому їх не тільки зберегли, а й забрали з собою на той світ. А які цвяхи могли бути настільки цінні? Тільки з розп`яття Сина Божого, в організації якого Каяфа брав діяльну участь.

Вчені, природно, засумнівалися не тільки в цвяхах. А в першу чергу - в самому оссуарії. Він був спрямований на експертизу в Тель-Авівський університет. І ось недавно експерти з кафедри археології підтвердили: похоронний ящик справжній. Йому майже 2000 років. І в ньому справді лежали кістки і самого Каяфи і членів його сім`ї.
Могила, в якій були виявлені цвяхи з розп`яття Ісуса, виявилася справжньою (3 фото)



Фрагмент напису на оссуарії
- На оссуарії вигравірувані імена представників декількох поколінь сім`ї Каяфи, - заявив керівник експертної групи професор Юваль Ґорен (Yuval Goren).

Наприклад вдалося прочитати ще "Міріам дочка Ієшуа сина Каяфи священика Маазія з Бет Імрі".

Довівши, що Каяфа персонаж не вигаданий, вчені, по суті ще раз підтвердили, що в Біблії описані реальні події. Значить, і Ісус Христос існував.

Так може бути, і цвяхи, про які розповідає Симха, теж гідні пильної уваги? Він передбачає, що після розп`яття Христа Каяфа жахнувся, розкаявся, став християнином. А цвяхи забрав у могилу, вважаючи, що вони допоможуть у потойбічному світі.

джерело: kp.ru

Незвичайне в світі


Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

» » Могила, в якій були виявлені цвяхи з розп`яття ісуса, виявилася справжньою (3 фото)