10 Ранніх зображень ісуса христа

ранні зображення Ісуса Христа

Образ Ісуса Христа завжди пізнаваний. Він зображений на іконі Божої Матері, на Спасе Вседержителе і на іконі розп`яття Господа Ісуса Христа, де він помирає за людські гріхи. Безліч зображень, однак, відбувається з найдавніших часів.

Вони з`явилися ще до кодифікації уявлення Ісуса. Також зверніть увагу на статтю 10 спірних християнських реліквій.

10. Добрий пастир. Мавзолей Галли Плацидии

добрий пастир
Зображення Ісуса, який прийшов із Біблії, показує простого селянина, що спустився з небес і не є земним королем. Звісно ж нам Господь в простому одязі, частіше в робі. У Мавзолеї Галли Плацидии в Равенні знаходиться мозаїчне відображення трохи іншого Ісуса.

Будівля, спочатку замислювався під могилу Римської імператриці, було побудовано близько 430 року. Усередині нього багате оздоблення. На стелі синя і золота блискуча плитка, яка допомагає створити ефект тисячі зірок, що ведуть до хреста. Над вхідними дверима знаходиться ікона "добрий пастир". Тільки кілька пастирів могли бути одягнені так багато, як Ісус на цій іконі.

Він постає перед нами в фіолетовому і золотом (такий одяг носили імператори, а не сільські жителі), тримаючи імперський хрест. Очевидно, так намагалися показати зв`язок імперської і панської влади. Можливо, вас зацікавить стаття 10 помилкових богів сучасності.

9. Дерев`яні двері Санта Сабіни

Дерев`яні двері Санта Сабіни
Церква Санта Сабіни в Римі була повністю завершена в 432 році. Будівля зберігає свій вигляд донині, хоча воно і було позбавлене своєї чудової мозаїки. Ви можете думати, що мозаїка залишається незмінною довше, ніж дерево, але ця дерев`яна двері вже багато років носить на собі зображення розп`ятого Ісуса Христа.

Дерев`яні панелі, вирізані з кедра, до сих пір збереглися, і вони можуть бути видні в церкві. Двері показують різні сцени з Біблії. Одна зі сцен - Ісус з довгим волоссям і бородою тримає хрест. Хоча це зображення і стандартизовано, в Росії Ісус показаний без бороди.

8. Ісус, що топче тварюк. Каплиця архієпископа в Равенні

Ісус, що топче тварюк
З 500-х років Каплиця архієпископа показує нам Христа, що стоїть на шиях лева і змії. Псалом говорить: «Якщо ви по-справжньому любите Бога, то наступите на лева і змію, ви затопчіть небезпечного лева і проклятого змія».


На цій мозаїці Ісус представлений як воїн в обладунках і плащі. Чому церква потребує захисника? Церква була споруджена в період суперництва між різними християнськими сектами. Тому їй потрібен був захист не тільки від ворогів, але і від суперечок всередині віри.

7. Зцілення вмираючої жінки. Катакомби Петра і Марцеліна

Зцілення вмираючої жінки
Рим побудували під катакомбами, тунелями та лабіринтами, тому багато стародавні фрески не збереглися до нашого часу. Зображення вмираючої жінки було знайдено в катакомбах.

Ікона розповідає про жінку, яка стікала кров`ю 12 років. Вона вірила, що просто доторкнувшись до плащ Ісуса, вона вилікується. І це сталося, але не через те, що вона доторкнулася до священного шати, а через віру в Бога.

6. Лікування паралітика. Сирія

лікування паралітика
Одна з найбільш популярних історій - історія про лікування Господом паралізованої людини. Друзі хворої людини настільки зневірилися від горя, що зламали дах будинку, де жив Ісус, і внесли паралітика до нього на ліжко. Побачивши це Христос сказав: «Вставай, бери постіль і йди до себе додому».


Після це зцілений чоловік дійсно встав з ліжка і пішов, взявши з собою ліжко. Ця картина була знайдена на стіні в церкві приблизно в 230 році до нашої ери в Сирії, тому зображення читається не зліва направо, а справа наліво.

5. Жінка з немовлям. катакомби Прісцилли

Жінка з немовлям
Коли археологи проводили розкопки в катакомбах Прісцилли, вони знайшли дуже цінне зображення, на якому була жінка з немовлям. Багато картин показують жінок. Але укрите в кутку катакомб зображення Богоматері з дитиною, можливо, найдавніше в світі.

Було багато суперечок з приводу даної знахідки: так це Ісус і Марія? Якщо так, то зображення було зроблено ще до того, як з`явилися їх кодифікації.

4. Добрий пастир. Святий Каллісто, Рим

добрий пастир
Церква батька Тертуллиана описує, як жителі Риму звинуватили християн у всіх проблемах. Вони думали, що християни винні в епідеміях і недугах. Тому християни були змушені ховатися від римлян в таких місцях, як катакомби і церкви.

На стінах церкви люди бачать фрески із зображенням Ісуса у вигляді доброго пастиря, який несе воду і ягняти на плечі. Ця фреска показує його турботу про невинних християн.

3. Мозаїка в церкві Святої Марії

Мозаїка в церкві Святої Марії
Мозаїка прийшла з Великобританії, належала відомій родині з Римської провінції. Вона складена з християнських і язичницьких образів під час полювання. У центрі знаходиться чоловік без бороди, оточений двома гранатами.

Так як позаду нього немає символів, можна подумати, що він і є Ісусом. За його головою написані 2 грецькі букви- ки і ро (перша буква імені Христа грецькою і загальний символ Господа).

2. Розп`яття на дощечці, зробленої зі слонової кістки

Розп`яття на дощечці, зробленої зі слонової кістки
У Британському музеї зберігається найраніше зображення смерті Ісуса Христа. Вирізана зі слонової кістки дощечка показує його муки. Христос прибитий цвяхами до хреста, над його головою написані слова «Король юдеїв ».

З одного боку стоять Святі Марія і Джон, з іншого Лонгінус проколює Ісуса списом. На дереві висить тіло мертвого Іуди, а під його ногами лежить мішок монет, які він заробив, зрадивши Господа.

1. Графіті Алексаменоса

графіті Алексаменоса
Це графіті, можливо, показує людську природу, а також найперше уявлення про Ісуса. Знайдене на штукатурці в 200 році до нашої ери зображення розповідає про чоловіка, який пильно дивиться на розп`ятого. Якщо придивитися, можна побачити, що у трупа насправді голова осла, а під ним надряпано на грецькому: «Алексаменос поклоняється Богові».

Цікавий факт - розп`яття раніше застосовувалося до нижчих людям по закону. Ослиная же голова тільки підсилювала ефект при перегляді.

Рекомендуємо подивитися:

Вчені досліджують реліквію Туринська плащаниця - полотно в яке було загорнуте тіло Ісуса Христа після розп`яття. Зробивши знімок плащаниці в 1898 році фотограф Секондо Піа побачив на знімку людський лик. Можливо за допомогою плащаниці вдасться відтворити справжній вигляд Ісуса Христа.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

» » 10 Ранніх зображень ісуса христа