Як змінилося християнство - несподівані відкриття

як змінилося християнствоХристиянство змінювалося точно так же, як і весь світ в цілому. Мало хто знає, що обряди, які проводилися кілька тисячоліть тому, зараз могли б зіпсувати світ. Але, змінювалися не тільки традиції, але і основні поняття віри. Як змінилося християнство, про яких моментах намагаються забути і витіснити їх з людського вірування?

alt

«Євангеліє від ...»

Світові відомо дві Євангелії, які довго вивчалися вченими і читалися Святими Отцями, щоб зрозуміти, правда, написана в цих книгах чи ні.

Виявилося, що «Євангелія від Фоми» є підробкою або вигадкою якогось автора. У цій книзі було розказано про глибокому дитинстві Ісуса Христа, про те, як він оживляв невоодушевлённие предмети. Тобто не була сином Бога, а справжнім чарівником. Вчені змогли довести, що написана книга була через сто років, після смерті Ісуса і не має ніяких реальних підтверджень.

«Євангелія від Іуди» також виявилося підробкою. Можливо, написана вона була заради того, щоб збити християн з істинного шляху.

alt


Біблія

Зараз придбати і прочитати Біблію може кожен бажаючий, але так було не завжди. Раніше в 15-16 столітті, книгу не просто ховали, а й приковували ланцюгами, встановлюючи навколо неї варту. Книга була дорогою, так як мала мало примірників, тому її дійсно могли вкрасти, заради наживи. До того ж, вважалося, що не кожна людина має право на читання священної книги. І, незважаючи на те, що Біблія в сучасному світі має відкритий доступ, суперечки про те, чи гідний її, читати кожна людина, тривають.

alt


інші Боги

Виявляється, що спочатку в християнських священних писаннях були розповіді про існування інших Богів. Це скоріше були різні демони, а також невеликі божества. Як вони зникли з писання невідомо, але сталося це миттєво і більше до подібних думок християнство не поверталося.

alt

зображення Ісуса

Прийнято вважати, що син Бога мав європейську зовнішність. Щонайменше, саме так його зображують на іконах, екранізує в фільмах, і створюють на картинах. Але існують і такі картини, на яких Ісус більше схожий на чоловіка Сходу. Вчені ще не прийшли до єдиної, думку про те, як же все-таки виглядав Ісус. Але все ж теорія того, що Біблія не зовсім точно трактує його зовнішність, є.

alt

фанатизм

Відносно недавно, а якщо бути точніше в 70-і роки, деякі фанати християнської релігії, говорили про те. Що мультфільми, фільми та дитяча музика - це не що інше, як обряд для залучення дітей в секту Сатани. Чим були спровоковані подібні думки, невідомо досі. Але музиканти і автори творів, доходили до судів, щоб визнати подібні розмови нісенітницею.

Так, релігії приховують в собі багато таїнств, які роблять їх ще більш загадковими і цікавими. Але все ж, питання, чи дійде хтось до істини, не дає спокою жодній людині, яка живе на землі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

» » Як змінилося християнство - несподівані відкриття