Топ-10 незвичайних теорій про ісуса христі

ТОП-10 незвичайних теорій про Ісуса Христа

Майже кожен з нас, хоча б в душі, намагався оскаржити загальноприйняті релігійні догми і будувати щось на зразок теорії змови. Коли мова йде про війнах, політиці і релігії, не дивно, що теорії, які знаходяться за межею реальності, плодяться у великій кількості. Теорії змов часто є справжніми спробами зрозуміти світ, і не варто від них зовсім відмахуватися. Вивчіть їх аргументи, можливо, знайдете щось для себе. Перед вами десять дивних теорій, які були побудовані навколо життя Ісуса.

10

Торговець оловом в Англії

англія. ТОП-10 незвичайних теорій про Ісуса Христа

Найбільш плідними для всіляких теорій є «відсутні» роки життя Ісуса. Біблія не дає опису приблизно 18 років його життя в проміжку між дитинством і початком служіння. Кілька теорій говорять про зв`язок Ісуса з торговцем Йосипом з Ариматеї, який їздив до Великобританії торгувати оловом.

На нашу нинішньому поданням про стародавньому світі такі тривалі поїздки були майже нездійсненні. Але багато століть олово з Корнуолла продавалося на Середземному морі, і римляни правили майже всією Європою. Згідно з іншими теоріями Ісус, можливо, в цей час проходив навчання у друїдів.

Чи можливо, що Ісус дійшов до Великобританії? Більш ймовірно, що ця теорія була створена, щоб зв`язати Ісуса з легендами про короля Артура. Лицарі короля Артура шукали Святий Грааль, з чого б йому перебувати в Великобританії? Якщо Йосип Аримафейський був пов`язаний з Англією, тоді це мало б сенс, оскільки він міг би перевезти Грааль.

9

Ісус - це гриб

Ісус-гриб

Саме ця неймовірна теорія з`явилася в 1970 році, коли була опублікована книга археолога Джона Алегро під назвою «Священний гриб і хрест». Автор стверджував, що простежив деякі елементи Нового Завіту в більш древніх джерелах в Шумері і Вавилоні. Після кількох десятиліть ретельного аналізу він прийшов до висновку, що весь Новий Завіт - це метафоричне опис старих обрядів для забезпечення родючості. У цій версії подій ми знаємо його як Ісуса, а, насправді, він просто гриб.

Тож не дивно, що ця точка зору не прижилася ні в одному з релігійних течій.

8

інопланетянин

Ісус - інопланетянин

Чудові події, які описуються в Біблії, завжди намагалися пояснити раціонально. Не всі ці теорії самі були раціональними. Одна з них передбачає, що Ісус, замість того, щоб бути досконалим людиною і досконалим божеством, насправді, був гібридом людини і прибульця.

Ті, хто виступає за інопланетне походження Ісуса, вважають, що ангели, які відвідали діву Марію, насправді, були інопланетянами, а Вифлиємський зірка - їх літальний апарат. Ця теорія навіть згадується в одній британської різдвяної пісні. Чудові можливості Ісуса могли бути просто інтерпретацією передових технологій. А піднесення Ісуса на небо - це повернення на рідну корабель.

Відео: Історія Ісуса Христа для дітей

7

Ісус - жінка


Ісус - жінка

У Стародавньому Близькому Сході зустріти неодруженого чоловіка було практично неможливо. Цей аргумент часто використовується прихильниками тієї теорії, що Ісус, в дійсності, був жінкою. На користь цієї теорії говорить зберігся фрагмент папірусу, в якому до Ісуса звертаються так, як в ті часи зверталися до жінки.

Церковні мужі часто приписували Ісусу жіночі характеристики, хоча, виглядають вони, як метафори, це теж сіє сумніви серед скептиків. Сучасні прихильники цієї теорії знайшли ще один аргумент - Ісус завжди зображується з дуже жіночними рисами. Але так його бачать зодчі, це їх право.

6

Китайський молодший брат Ісуса

Китайський молодший брат Ісуса

У християнській релігії однією з основних доктрин є невинність Марії і непорочне зачаття. Хоча в Біблії і згадуються брати і сестри Ісуса, вони вважаються або зведеними, або чи ще більш далекими родичами. У Китаї є ще більш містична теорія.

У 19-му столітті у якогось Хонг Сюцюань було бачення. У ньому він піднявся на небо і побачив чоловіка з довжиною бородою, який сказав йому, що Хонг потрібно знищити демонів. Пізніше, вивчаючи християнство, він зробив висновок, що йому привидівся молодший брат Ісуса, а демономі він вважав правлячу еліту Китаю. Нам складно уявити, але Хонг був на чолі селянського повстання, відомого як повстання тайпінів, в рузельтате якого загинули близько 30 мільйонів чоловік.

5

Мандрівник у часі


Мандрівник у часі. ТОП-10 незвичайних теорій про Ісуса Христа

У всі часи люди стверджували, що Ісус їм «з`явився». Це може бути вираженням їхньої віри, а може бути підтвердження його здатності подорожувати в часі? Навіть воскресіння Ісуса після його смерті можна пояснити переміщенням в часі. Якщо Ісус прийшов до нас з майбутнього, то все його чудеса були просто застосуванням методів сучасних технологій.

Інший аргумент на користь цієї теорії - це датується 1 595 роком картина «Прославлення Євхаристії», на якій деякі люди бачать зображення першого штучного супутника Землі.

4

буддист

буддист

За часів Ісуса світ був полікультурним. Римляни правили здебільшого територій, грецьку мову використовувався для навчання і ведення справ, і торгівля пов`язувала всі куточки світу. Чи можливо, що вчення Ісуса з`явилися під впливом східних релігій

Є версія, що Ісус прожив частину «відсутніх» років в Кашмірі, і там же знаходиться його могила. Якщо навіть буддизм не поширився до стародавнього Близького Сходу, поїздка Ісуса в Кашмір могла б дати пояснення багатьох фактів. Деякі навіть бачать спільні риси між Ісусом і Буддою: обидва вони були вчителями, які з`явилися світу не зовсім звичайним шляхом, використовували притчі для поширення своїх навчань, почали своє служіння у віці 30 років і багато іншого.

3

Ісус ніколи не існував

Ісус ніколи не існував

Відео: Таємниця життя Ісуса Христа Територія помилок

Всі спроби логічно раціоналізувати найбільш неправдоподібні частини Нового Завіту найчастіше закінчуються твердженням, що історичної постаті на ім`я Ісус Христос не існувало зовсім. Адже немає ніяких історичних документів, які б датувалися часу життя Ісуса, в яких би згадувалося його ім`я. Канонічні євангелія були написані через 40-60 років після смерті, можливо, авторами, які ніколи з ним не зустрічалися. Автор найбільш ранніх текстів Нового Завіту, апостол Павло, також ніколи не бачив Ісуса.

Той факт, що Ісус творив чудеса в римській провінції під час одного з найбільш задокументованих періодів античності, але не залишилося ніяких згадок про нього або його діяннях, сприяє тому, що багато заперечують його існування. Якщо були відкриті гробниці Єрусалиму, і мертві повернулися, здається дивним, що така подія в своїх енциклопедичних працях Пліній обійшов стороною. З іншого боку, вчитель зі своїми послідовниками цілком міг залишитися непоміченим.

2

Ісус і Японія

Ісус і Японія

За однією японською легендою Ісус не умераю на хресті ... В Шинго можна знайти його похоронний курган. Виявляється, що менш відомий брат Ісуса, Ісукірі, замінив його на хресті, щоб Ісус міг сховатися. Потім він перебрався до Японії, став обробляти рис, одружився і жив статечної життям, поки не помер у віці 106 років.

Ви можете запитати, чому Ісус вибрав Японію для своєї безтурботної старості? Виявляється, що відсутні роки можуть пояснити і цю теорію: в недокументовані роки свого життя, Ісус навчався під керівництвом майстра біля підніжжя гори Фудзі. Після виникнення загрози для його життя, він втік назад в свій духовний дім.

1

Губка з наркотиками

Губка з наркотиками

Відмінності між оповідями в різних Євангеліях про життя Ісуса часто згадується скептиками, щоб поставити під сумнів всі аспекти його існування. Одна цікава деталь згадується в Євангелії від Матвія, Марка і Іоанна: на хресті Ісуса змочили губи губкою з оцтом, і потім він помер.

Неодноразове згадка губки змусило багато уми будувати теорії навколо цього факту. Що, якщо губка була змочена не в оцті, в якомусь зілля, щоб Ісус просто прийняв вигляд мертвого людини? Ця теорія говорить, що Ісус не вмер на хресті. Його тіло було жваво, і не було нічого незвичайного в його поверненні через три дні.

висновок

Це була стаття ТОП-10 незвичайних теорій про Ісуса Христа, що виходять за рамки здорового глузду. Дякую за увагу!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

» » Топ-10 незвичайних теорій про ісуса христі